Hakim AS mbuwang tuntutan hukum ‘agen manca’ vs Steve Wynn
toto

Hakim AS mbuwang tuntutan hukum ‘agen manca’ vs Steve Wynn

A hakim federal ing Amerika Serikat ana mecat miturut sipil dening Departemen Kehakiman negara sing ngarahke kanggo meksa Steve Wynn (digambar ing foto Totobet HK file), pangadeg bisnis casino Wynn Resorts Ltd, kanggo ndhaftar minangka “agen” saka Republik Rakyat China.

Miturut laporan media, hakim ora nemtokake manawa Pak Wynn sejatine tumindak minangka agen Beijing. Nanging hakim ujar manawa, sanajan leladen, pamrentah AS ora duwe wewenang sah miturut Undhang-undhang Registrasi Agen Asing negara (FARA) kanggo meksa Pak Wynn ndhaptar kanthi retroaktif sawise hubungane karo panguwasa China rampung.

Pak Wynn mundur saka grup Wynn ing Februari 2018. Wynn Resorts tuwane Wynn Macau Ltd, kang makaryakke loro Komplek casino in Macau, wilayah Pragmatic play administratif khusus saka China.

Departemen Kehakiman ing Mei ujar manawa Pak Wynn kudu menehi katrangan ing FARA, amarga dheweke wis pirang-pirang kali antara Juni 2017 lan Agustus 2017, njaluk Presiden Donald Trump, utawa administrasine, kanggo campur tangan atas jenenge China.

Masalah kasebut ana gegayutane karo pengusaha China sing ana ing AS nanging dikarepake dening panguwasa China amarga dicurigai korupsi, lan China pengin mbusak saka AS.

Pak Wynn wis ing Juli takon pengadilan kanggo ngilangi miturut. Perwakilan hukum dheweke ujar manawa miturut preseden, kewajiban apa wae sing kudu Data Sydney didaftar ing FARA – sanajan tuduhan kasebut bener – rampung ing Oktober 2017, tanggal Departemen Kehakiman ngakoni hubungane Pak Wynn karo pamrentah China.

Ing pratelan sing dirilis ing pungkasan Rebo, dipetik dening media lokal, juru wicoro Departemen Kehakiman AS ujar manawa “pemerintah ora setuju” karo keputusan kasebut, lan nimbang pilihan kasebut.